táncoló katonák

 2012.02.08. 10:24

bréking news: elmentem végre edzésre :)

Nade, amiért most írok az nem ez. Sokkal inkább azt szeretném megmutatni, hogy Vietnám a lehetőségek országa. Itt minden megtörténhet, és meg is történik :)

Azt eddig is tudtam, hogy itt a hadsereg tevékenysége nem csak a hon védelmére korlátozódik. Vannak a hadseregnek vállalkozásai, úgymint bank, ingatlanfejlesztés, szállodák.

Ez önmagában megér egy bejegyzést de azt majd a másik unalmasabb szakmai blogban.

De vannak televízióműsorok, ahol mindenki, de MINDENKI katona. Vagy legalábbis egyenruhás. De nem ám honvédelmi ismereteket tanítanak, avagy "hogyan ismerjük fel a nelopózó elenséget". Fenéket, konkrét szórakoztató műsorok, ének, zene tánc.

Mint mondtam mindenki katona. A műsorvezetők is, egy szép fiatal lány egyenruhában, és egy jósvádájú srác. Gondolom ők így védik a hazát.

Persze a közönség is katonákból áll, kivezényelték őket, vagy esetleg jutalomból. Az ő dolguk az, hogy örüljenek és tapsoljanak. Természetesen egyszerre, mert egy katona nyilván nem csinál csak úgy össze-vissza semmit. Fejük felett a kéz, százszámra persze, és egyszerre tapsolnak. Csak semmi spontaneitás. 

A fellépők is egyenruhások. Amikor valami mozgalmi táncos-énekes történetet adnak elő, valami hazafiasat, az nem meglepő.

De az, amikor egy csapat vietnámi katon hip-hop és break tánc előadást tart, tapsol nekik pár száz katona, köztük magas rangú katonatisztek, akik koruk alapján még harcoltak az amerikaiak ellen(is)m az azért már meglepő.

Mondom, hogy itt minden megtörténhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://hanoi.blog.hu/api/trackback/id/tr24077920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása